Φυγές



Δρ Ευστράτιος Παπάνης 

https://psichologiagr.com


Κάθε φορά, που έφευγε κάποιος που αγαπούσα, ξερίζωνε κι έκρυβε μαζί του ένα κομμάτι από μένα: λίγη ικμάδα από την ψυχή, τη διαύγεια του νου, τα απομεινάρια της υπομονής, και τα έκπληκτα όνειρα, που διαψεύστηκαν. 

Τα έπαιρνε και τα σκορπούσε στα μονοπάτια της ξένης του πια ζωής, στα ερέβη του χαμού ή στα κακοτράχαλα του θανάτου του. 

Κι άφηνε πίσω το γλυκόπικρο και ανεξίτηλο σημάδι του, από στιγμές ανάπηρες, από μνήμες στρεβλωμένες από αγέννητες δυνατότητες και επαίτες λυγμούς, που ορμούσαν και σφάδαζαν και μαίνονταν. 

Μα περισσότερο οδυνηρά γίνονταν τα αδίστακτα, ορφανά συναισθήματα και η ανέστια θύμηση, που κάποτε μετάληψη ήταν και μέθεξη και τώρα οιμωγή, συντριβή και άλγος ανήκεστο. 

Κι όταν τύχαινε να περνώ από τους τόπους της χαμένης αγάπης, τα κομμάτια περιμάζευα της ανεπίστρεπης ένωσης, σα λιτανεία πένθιμη, που πορευόταν ρυθμικά στα αδιέξοδα και στους μαιάνδρους της ύπαρξης. 

Κι άλλοτε κείτονταν στις άκρες των δρόμων, ζώα παραδομένα στη σήψη, κι άλλοτε σε τραγούδια, που σε πονούσαν και σε ποίηση, που σε αντάριαζε. 

Και ήταν τέτοια τα ρινίσματα τούτα των παλιών, πολύτιμων καημών, που αν προσπαθούσες να τα βάλεις πίσω στην καρδιά, αιχμές γίνονταν, που λεηλατούσαν και λεπίδες, που τρανώνονταν και σε συνέθλιβαν.


Πολυχώρος Συμβουλευτικής


Συμβουλευτικές Υπηρεσίες


Ατομικές συνεδρίες και συμβουλευτικές παρεμβάσεις για θέματα τροποποίησης συμπεριφοράς, ζητήματα ψυχικής υγείας και αιτήματα αναδόμησης δεξιοτήτων. 

Προκαλέστε και διαχειριστείτε την αλλαγή στη ζωή σας. 


Παραδείσου 5, Αγία Παρασκευή Αττικής


Διαδικτυακά για όλη την Ελλάδα και Κύπρο


Κάντε κράτηση για διά ζώσης ή διαδικτυακό ραντεβού στο σύνδεσμο: 


https://forms.gle/kTgYCb8gyUrdS6sk8


Υπεύθυνος: Δρ Ευστράτιος Παπάνης


email: polyhoros@polyhoros.net


Τηλ. 6980541390


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ψυχολογικά μυστικά»

13 Ψυχολογικοί και κοινωνιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Προλαμβάνοντας την Κατάθλιψη