Χριστούγεννα 1984

Χριστούγεννα 1984



Ευστράτιος Παπάνης

https://psichologiagr.com

Στα χρόνια εκείνα τα παλιά τα Χριστούγεννα στα χωριά έλαμπαν από τις δεήσεις της ψυχής και λιγότερο από τους στολισμούς και από τη φωτοχυσία.

Απέριττα σαν φάτνη, λίγο πιο γιορτινά από καθημερινότητα, αθέατα αλλά εκστατικά, σαν προσευχές τρεμάμενες, που μόνο ένα δάκρυ καυτό μαρτυρούσε την ουράνια πορεία τους προς το παιδίον το νέον, τον προ αιώνων Θεόν.

Κάποιο δεντράκι στολισμένο μέσα στην παγωνιά των δρόμων, χνωτισμένοι ατμοί, που προσκαλούσαν το πολυπόθητο χιόνι, ματιές κλεφτές στα παράθυρα των σπιτιών με τις μυρωδιές και την προσμονή της γέννησης ενός Θεανθρώπου, τόσο οικείου και γνώριμου, όσο τα σκιρτήματα και οι καημοί των απλών ανθρώπων.

Δεν ξέραμε τότε πως αυτός ήταν ο Παράδεισος, γιατί οι Θείοι Κήποι αποκάλυπταν το κάλλος τους μόνο τη στιγμή, που τους είχαμε οριστικά χάσει.

Ήταν όμως η απώλεια γεμάτη απορία και απόγνωση, γιατί ποτέ δεν ακούστηκε το «πληθύνων πληθυνώ τα λύπας σου και τον στεναγμόν σου» και το «επικατάρατος η γη εν τοις έργοις σου».

Η μόνη προπατορική αμαρτία μας, που επιτρέψαμε στην αγνότητα να γεράσει μαζί μας μέχρι που έμοιασε κι αυτή με την ύβρη και την έπαρση της φαινομενικής ελευθερίας μας.


Πολυχώρος Συμβουλευτικής


Συμβουλευτικές Υπηρεσίες


Ατομικές συνεδρίες και συμβουλευτικές παρεμβάσεις για θέματα τροποποίησης συμπεριφοράς, ζητήματα ψυχικής υγείας και αιτήματα αναδόμησης δεξιοτήτων. 

Προκαλέστε και διαχειριστείτε την αλλαγή στη ζωή σας. 


Παραδείσου 5, Αγία Παρασκευή Αττικής


Διαδικτυακά για όλη την Ελλάδα και Κύπρο


Κάντε κράτηση για διά ζώσης ή διαδικτυακό ραντεβού στο σύνδεσμο: 


https://forms.gle/kTgYCb8gyUrdS6sk8


Υπεύθυνος: Δρ Ευστράτιος Παπάνης


email: polyhoros@polyhoros.net


Τηλ. 6980541390

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ψυχολογικά μυστικά»

Προλαμβάνοντας την Κατάθλιψη

Μήπως είστε ναρκισσιστής