Τα αναιμικά φεγγάρια των ξεχασμένων και ασήμαντων πραγμάτων

Τα αναιμικά φεγγάρια των ξεχασμένων και ασήμαντων πραγμάτωνΔρ Ευστράτιος  Παπάνης

https://psichologiagr.com

Τις χειμωνιάτικες νύχτες, που καταδιώκει η ερημιά τις μορφές, τα συναισθήματα, την παρουσία, όλα στους δρόμους και στο νου ακινητούν, καθώς ανατέλλουν τα παγωμένα, αναιμικά φεγγάρια των ασήμαντων και ξεχασμένων πραγμάτων.

Πλαγιαστά, τρεμάμενα, χλωμά, καντήλια που ψυχορραγούν για λίγο λάδι, ανελέητα κατοπτρίζουν στον ουρανό, τις σκιές όσων αμνημόνευτα και άδοξα εξαφανίστηκαν από τη σκέψη.

Πρόσωπα φευγαλέα και διάττοντες άνθρωποι, που εξακοντίστηκαν από τη ζωή, σαν ασήμαντη λεπτομέρεια, λησμονημένα λόγια στον θεατρικό μας οίστρο, σκηνικά, που μάταια περίμεναν να εκτυλιχθεί η δράση και η ποίηση της ύπαρξης μας.

Κομματάκια του εαυτού σκορπισμένα και ασύνδετα, που δεν καταδεχτήκαμε, που αφύλακτα τα παραδώσαμε στο χρόνο, τα ασημώνει η φθισική Σελήνη και τα σκορπίζει σαν στίχους στο στερέωμα: Ένας να συντροφεύσει τον Ωρίωνα και άλλος να γίνει μελωδία μυστική στην Κασσιόπη. Και η πιο ταπεινή πτυχή του βίου μας να εκραγεί σαν λυρισμός, λυγμός και αναπόληση στην Ανδρομέδα.

Κάποιες χειμωνιάτικες νύχτες, που οι ακτίνες της αναιμικής Σελήνης δεν φτάνουν στην Γη να φωτίσουν τα πάθη των ανθρώπων, νεκρανασταίνονται ολα όσα μας απαρτίζουν και στους Ουρανούς προβάλλονται οι εκδοχές των εναλλακτικών εαυτών μας.

Αρκεί να βγεις στην παγωνιά του χειμώνα να τις προϋπαντήσεις.


Πολυχώρος Συμβουλευτικής


Συμβουλευτικές Υπηρεσίες


Ατομικές συνεδρίες και συμβουλευτικές παρεμβάσεις για θέματα τροποποίησης συμπεριφοράς, ζητήματα ψυχικής υγείας και αιτήματα αναδόμησης δεξιοτήτων. 

Προκαλέστε και διαχειριστείτε την αλλαγή στη ζωή σας. 


Παραδείσου 5, Αγία Παρασκευή Αττικής


Διαδικτυακά για όλη την Ελλάδα και Κύπρο


Κάντε κράτηση για διά ζώσης ή διαδικτυακό ραντεβού στο σύνδεσμο: 


https://forms.gle/kTgYCb8gyUrdS6sk8


Υπεύθυνος: Δρ Ευστράτιος Παπάνης


email: polyhoros@polyhoros.net


Τηλ. 6980541390

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ψυχολογικά μυστικά»

Προλαμβάνοντας την Κατάθλιψη

Μήπως είστε ναρκισσιστής