Το δίλημμα του εκπαιδευτικούΔρ Ευστράτιος Παπάνης

https://psichologiagr.com

Πρέπει, όσοι είστε δάσκαλοι σε οποιαδήποτε βαθμίδα, να διευκρινίσετε με τον εαυτό σας, εάν η τάση να φαίνεστε αγαπητοί και ανεκτικοί στους μαθητές, εκπορεύεται από γνήσια αποδοχή των επιταγών της μαθητοκεντρικής προσέγγισης ή απλώς πρόκειται για το φόβο της απόρριψης, την ανάγκη της αποδοχής ή, χειρότερα, από την αδυναμία σας να θέτετε όρια στο σχολείο και κατ´ επέκταση στις σχέσεις σας. Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές προτιμούν και θυμούνται το δάσκαλο που υπήρξε αυστηρός, αλλά δίκαιος, παρά εκείνον, που οι προσωπικές του ανασφάλειες εκδηλώθηκαν μέσα στην τάξη, ακόμα κι αν αυτό συνέβη υπό την προσποιητή καινοτομία των σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων.

Και όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί κανείς από τα μικρά παιδιά να κρυφτεί. Ακόμα και τώρα, που ουδείς δίνει σημασία στην προσωπικότητα του διδάσκοντος και όλοι αντιπροτείνουν το ρόλο του καθοδηγητή ή του ρυθμιστή αντί για τον τίτλο ευγενείας του διδάσκαλου, η ψυχική σας ισορροπία και οι γνώσεις είναι τα μόνα κριτήρια, που θα σας κάνουν καλούς εκπαιδευτικούς


Πολυχώρος Συμβουλευτικής


Συμβουλευτικές Υπηρεσίες


Ατομικές συνεδρίες και συμβουλευτικές παρεμβάσεις για θέματα τροποποίησης συμπεριφοράς, ζητήματα ψυχικής υγείας και αιτήματα αναδόμησης δεξιοτήτων. 

Προκαλέστε και διαχειριστείτε την αλλαγή στη ζωή σας. 


Παραδείσου 5, Αγία Παρασκευή Αττικής


Διαδικτυακά για όλη την Ελλάδα και Κύπρο


Κάντε κράτηση για διά ζώσης ή διαδικτυακό ραντεβού στο σύνδεσμο: 


https://forms.gle/kTgYCb8gyUrdS6sk8


Υπεύθυνος: Δρ Ευστράτιος Παπάνης


email: polyhoros@polyhoros.net


Τηλ. 6980541390

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ψυχολογικά μυστικά»

Προλαμβάνοντας την Κατάθλιψη

Μήπως είστε ναρκισσιστής